Hej! Jag tänkte sätta ner lite tid på att skriva ett lite längre och lite mer beskrivande inlägg över vad som händer här påriktigt. För nu när det har gått två månader sen jag lämnade Finland har jag börjat bli mera van med att möta vardagen som en " riktig australienare"! Jag tänker skriva både bra saker och dåliga saker eftersom det är så livet fungerar, och det är bästa sättet för er att förstå min vardag.
Så först av allt är det min accent... Jag kan inte höra den men den finns där och folk påpekar den ofta, särskilt i början då folk i skolan inte riktigt visste vem jag var. Dessutom har min värdmamma blivit van med att ha mej i huset och höra min accent att hon äntligen har börjat rätta saker som jag säger fel. Det är ofta små enkla ord som min tunga inte kan gräppa, tex that och with. Jag är glad att hon förbättrar mitt engelska uttal men det är otroligt irriterande att inte kunna säga rätt fast jag övar på det och trotts att det borde vara enkla ord.
De flesta eleverna i min skola och i grade 10 är trevliga och jag gillar att vara med dem, men det verkar som om tonåringar i Burnie inte gör något annat än att sitta hemma och läsa läxor och se på film på fritiden. Jag menar igår var det fredag och mina bröder satt på sina rum och typ spelade, jag tycker bara att det är ganska tråkigt... Men idag ska jag faktist fara på kaffe med en jättetrevlig flicka från min klass och hennes japanska utbyteselev, men det var förstos jag som måste ta första steget och fråga om de ville fika.
Min värdfamilj har verkligen stäppt in mej i deras värd nu, och med det menar jag att de behandlar mej som om jag vore deras dotter. De retas med mej nu och då och de kallar mej för princes. Min värdmamma presenterar mej dessutom som "min finska prinsessa" på svenska. De pratar dessutom om vad vi ska göra när jag kommer tillbaka och hälsar på, vilket måste betyda att de tycker om mej haha.
Jag är inget katt person över huvud taget, men familjens katt är faktist helt ok. Men jag tror att jag är lite alärgisk mot katter eftersom mitt etta öga blev alldeles rött och började klia efter att jag sov med en filt som var full med katthår påväg upp till Queensland, och samma sak hände påvägen ner.
Dessutom måste jag berätta den hemska nyheten att jag har gått upp 2 kilon sen jag kom hit... Men jag har inte så panik just nu över det eftersom jag har tre månader på mej att göra de extra kilona till muskler (or not). Men det är inte så konstigt eftersom jag får jättegod mat här och i stora portioner. Dessutom är jag kär i deras kex, aka Tim Tam's! Så om ni besöker Aussie, kom ihog att köra Tim Tam's!!
 
Här är det jag shoppade medan jag var Queensland. Om inte bilderna är i den bästa kvalitén för ni ursäkta mej men jag tycker livet går vidare trotts dåliga bilder, Ha det praa och tack för att du läste.